011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Kuća x
Lokacija: Zvezdara x

Suzite Vašu pretragu

Kuće Zvezdara za prodaju

Opština Zvezdara, jedna od ukupno 17 opština grada Beograda, prostire se na površini od 3.165 hektara i u njoj živi oko 150.000 stanovnika. Prema svom geografskom položaju, ova opština zauzima najveći, gotovo i celokupni istočni deo urbanog dela Beograda.

Zvezdara je ranije u prošlosti, u doba Turaka, bila poznata pod nazivom Veliki Vračar. A s obzirom da se na ovoj opštini nalaze najviši vrhovi u gradu, na njenoj teritoriji je 1887. godine sagrađena prva Astronomska opservatorija Zvezdarnica, prema ideji profesora Milana Nedeljkovića, osnivača astrološke nauke u Srbiji, a po kojoj je opština kasnije i dobila svoj današnji naziv.
 
Zvezdaru su prvobitno činila sledeća naselja: Vukov spomenik, Pašina cesma, Bulbulder, Zvezdara i Zeleno brdo, a 1953. godine, ta naselja su podeljena u dve opštine, u opštinu Stari đeram i opštinu Zvezdara kojoj su pridodata i naselja Mirijevo i Mali i Veliki mokri lug. Ove opštine su 1960. godine spojene u sadašnju opštinu Zvezdara koju danas čine naselja Zvezdara centar, Vukov spomenik, Ðeram pijaca, Severni bulevar, Lion, Bulbuder, Cvetkova pijaca, Cvetanova ćuprija, Denkova bašta, Gradska bolnica, Kluz, Konjarnik, Mirijevo, Rudo, Slavujev potok, Učiteljsko naselje, Mali mokri lug i Veliki mokri lug.
 
Naselja na Zvezdari su različita po strukturi i arhitekturi. Dok u nekim naseljima dominiraju porodične kuće, druga naselja, gradena uglavnom 60-ih i 70-ih godina dvadesetog veka, u kojima dominiraju stanovi u zgradama, koncentrisana su oko administrativnih i trgovinskih centara. Takođe ima i novoizgrađenih zgrada građenih uglavnom na lokacijama porodičnih kuća u naseljima kao što su Denkova bašta, Kluz, Cvetkova pijaca, Učiteljsko naselje, i druga kao i novogradnje u prigradskim naseljima kao što je Mirijevo koje se poslednjih godina dosta raširilo i razvilo zahvaljujuci prostranom a do nedavno neizgrađenom terenu za gradnju. Nekretnine na prodaju na Zvezdari su dosta raznolike. U ponudi su uglavnom stanovi ali ima i različitih kuca. U delovima oko Bulevara kralja Aleksandra i Gradske bolnice prodaju se uglavnom luksuzne porodicne kuce sa dvorištem. U naseljima kao što su Cvetkova pijaca i Učiteljsko naselje u ponudi su stare porodične kuce koje se poslednjih godina uglavnom prodaju investitorima koji na mestu njih prave nove stambene zgrade sa stanovima. 
 
Opština Zvezdara ima 14 osnovnih škola (od kojih jedna specijalna i jedna muzička škola), 10 srednjih škola, 23 vrtića i 3 učenicka doma. Najvece zdravstvene ustanove na Zvezdari su Gradska bolnica, zvanicno Klinicko-bolnički centar Zvezdara, drugi po veličini bolnicki centar u Beogradu i Dom zdravlja Zvezdara sa više ambulati na celoj opštini. Stanovnici Zvezdare, a i celog Beograda, mogu se snabdevati na 5 zelenih pijaca na ovoj opštini od kojih su najveće Ðeram i Cvetkova pijaca. Slobodno vreme možete provesti u Zvezdarskioj šumi koja ima uređeni park za izletnike i na SC Olimp koji se nalazi u njenoj neposrednoj blizini a jedan je od prvih sportskih centara u Beogradu.
 
Najpoznatija arhitektonska zdanja na opštini Zvezdara su Astronomska opservatorija, Novo groblje, spomenik Vuku Karadžicu i Studentski dom Lola. Bulevar kralja Aleksandra, najduža ulica u Srbiji koju su trasirali još stari Rimljani, najvecim svojim delom nalazi se na opštini Zvezdara.
 
Opština Zvezdara se na severozapadu, severu i severoistoku granici sa opštinom Palilula, na istoku i jugoistoku sa opštinom Grocka, zatim na jugu i jugozapadu sa opštinom Voždovac i na zapadu se sa opštinom Vračar.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Zvezdara, Kluz, Majke Angeline

220.000
Udobna i kvalitetna porodična kuća, izgrađena sedamdesetih godina, u mirnom delu Zvezdare. Raspored prostorija je izuzetno funkcionalan....
Detaljnije
Sprat0 / 1
Površina200 m²
Br.soba5+
VrstaKuća
1 Kuća - Beograd, Zvezdara