011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Stan x
Lokacija: Zvezdara x

Stanovi Zvezdara za prodaju

Teritorija koja danas cini opštinu Zvezdara se u doba turske vlasti zvala Veliki Vračar. Svoj današnji naziv Zvezdara, ova opština je dobila krajem devetnaestog veka, kada je na njenoj teritoriji izgrađena prva astronomska opservatorija Zvezdarnica prema ideji profesora Milana Nedeljkovića, začetnika i osnivača astronomske nauke u Srbiji.

Prvobitno su ovu opštinu cinila naselja Vukov spomenik, Bulbulder, Pašina česma, Zvezdara i Zeleno brdo, a kasnije su joj priključena i naselja Mali i Veliki mokri lug i Mirijevo. Opština Zvezdara u svojoj sadašnjim granicama postoji od 1960. godine a čine je Bulbuder, Zvezdara centar, Cvetanova ćuprija, Cvetkova pijaca, Denkova bašta, Ðeram pijaca, Gradska bolnica, Kluz, Konjarnik, Lion, Mali mokri lug, Mirijevo, Rudo, Severni bulevar, Slavujev potok, Učiteljsko naselje, Veliki mokri lug, Vukov spomenik.
 
Naselja na Zvezdari su veoma različita po strukturi i arhitekturi. Neka naselja, građena uglavnom 60-ih i 70-ih godina dvadesetog veka su koncentrisana oko administrativnih i trgovinskih centara, dok su novoizgrađene zgrade uglavnom građene na lokacijama porodičnih kuća u naseljima kao što su Učiteljsko naselje, Kluz, Denkova bašta, Cvetkova pijaca i druga. Novogradnje ima i u prigradskim naseljima kao što je Mirijevo koje se poslednjih godina dosta raširilo zahvaljujuci prostranom terenu za gradnju i dobilo nekoliko novih infrastrukturnih objekata. Stanovi na prodaju u novogradnji su tipičan primer savremene arhitekture koja insistira na uštedi prostora tako da su predsoblje i ostava kao delovi stanova davno izbegnuti u projektima. Ovakve stanove, sa druge strane, bez obzira na kvadraturu, odlikuje  funkcionalnost i prilagođenost savremenim trendovima u stanogradnji. Ipak, stari stanovi oko Gradske bolnice ili na Konjarniku su i dalje popularni s obzirom na njihov solidan položaj, dobru strukturu stanova i infrastrukturu  prilagodenu potrebama svih uzrasta a po pristupačnoj ceni. Prodaja stanova na Zvezdari u novogradnji se i dalje obavlja nesmanjenim intenzitetom čak i u vreme ekonomske krize.
 
Opština Zvezdara ima 23 vrtića, 14 osnovnih i 10 srednjih škola i 3 učenička doma za smeštaj đaka iz unutrašnjosti Srbije. Što se tice zelenih površina, tu je, omiljena medu izletnicima, Zvezdarska šuma sa uređenim parkom. SC Olimp se nalazi u neposrednoj blizini Zvezdarske šume i jedan je od prvih sportskih centara u Beogradu. Zdravstvene ustanove na Zvezdari su Kliničko-bolnički centar Zvezdara, tj. Gradska bolnica, drugi po veličini bolnički centar u Beogradu i Dom zdravlja Zvezdara sa više ambulanti na celoj opštini. Stanovnici Zvezdare se mogu snabdevati na 5 zelenih pijaca od kojih su najvece Ðeram i Cvetkova pijaca.
 
Najznacajnija arhitektonska zdanja na opštini Zvezdara su spomenik Vuku Karadžicu, Novo groblje, Astronomska opservatorija i Studentski dom Lola. Bulevar kralja Aleksandra, najduža ulica u Srbiji koju su trasirali još stari Rimljani kao Via Militaris a koja se kasnije zvala Carigradski drum, najvecim svojim delom nalazi se na opštini Zvezdara.
 
Danas, opština Zvezdara ima površinu od 3.165 hektara, a po svojoj poziciji u ukupnoj površini grada ona zauzima gotovo celokupan istočni deo urbanog dela grada Beograda, i na njoj se nalaze neki od najviših vrhova grada. S obzirom na tu činjenicu, stanovi na ovoj opštini cesto imaju veoma lep pogled čak i kada se ne nalaze u visokim soliterima.
 
Opština Zvezdara se na severozapadu, severu i severoistoku granici sa opštinom Palilula, na istoku i jugoistoku se graniči sa opštinom Grocka, zatim na jugu i jugozapadu sa opštinom Voždovac i na zapadu se sa opštinom Vračar. Na teritoriji ove opštine živi približno 150.000 stanovnika.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Zvezdara, Vukov spomenik, Ruzveltova

89.000
Stan se nalazii na odličnoj lokaciji, u neposrednoj blizini Vukovog spomenika. Dvorišno je orjentisan, svetao i sunčan. Od prostorija ima:...
Detaljnije
Sprat2 / 2
Površina70 m²
Br.soba3.0
VrstaStan
1 Stan - Beograd, Zvezdara

Beograd - Prodaja

Zvezdara, Lion, Subotička

175.000
Odlično pozicioniran, porodični stan u blizini više škola, vrtića, pijace, doma zdravlja i mnogobrojnih linija gradskog prevoza. Stan...
Detaljnije
Sprat1 / 4
Površina104 m²
Br.soba3.5
VrstaStan
2 Stan - Beograd, Zvezdara