011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Kuća x
Lokacija: Voždovac x

Kuće Voždovac za prodaju

Opština Voždovac, prostire se na površini od ukupno 14.864 hektara i, prema poslednjem popisu stanovništva, broji oko 167.000 stanovnika. Naziv Voždovo predgrađe opština je dobila u čast srpskog vožda Ðorđa Petrovića Karađorđa, koji je na ovom mestu davne 1806. godine podigao ustanak kojim je prvi put oslobodio Beograd od Turaka. Kasnije je opština preimenovana u Voždovac.
 
Voždovac se granici sa opštinama Vračar, Zvezdara, Savski venac, Rakovica, Barajevo, Grocka i Sopot. Voždovac su najpre činila naselja Lekino brdo i Dušanovac, ali su se kasnije formirala i druga naselja unutar Voždovca, kao što su Medaković, Konjarnik, Kumodraž, Šumice, Banjica i naselje Braće Jerkovic.
 
Svako od pomenutih naselja koja čine Voždovac, izgrađeno je prema urbanističkom planu grada i obezbeđeno je objektima i institucijama koje su predviđene da omoguce normalno funkcionisanje stanovnika i zadovolje društvene potrebe. Na opštini ima 25 predškolskih ustanova, 18 osnovnih i osam srednjih škola, jedna viša škola i šest fakulteta. Pored fakulteta Beogradskog univerziteta, na opštini Voždovac se nalazi i privatni Univerzitet Singidunum sa osam fakulteta. Zdravstvena ustanova na Voždovcu je Dom zdravlja koji ima 33 medicinske jedinice širom opštine. Zelene pijace se nalaze u naseljima Braće Jerković, Banjica, na Dušanovcu i u ulici Jove Ilića. Na Voždovcu se nalazi veliki broj parkova i nekoliko šuma od kojih su najznačajnije šuma na Banjici sa izuzetnim primercima biljnih vrsta i Avalska šuma sa čuvenim izletištem. Voždovčani i građani celog Beograda se mogu baviti sportom ili samo provesti slobodno vreme u dva sportska centra, „Banjici“ i „Šumicama“.
 
Voždovac obuhvata dva dela, gradsko jezgro koje se sastoji od starih naselja kao što su Lekino brdo i Dušanovac i mnogobrojne savremene stambene celine, i skup prigradskih naselja koja se protežu duž Avalskog puta. Što se tiče oblika stanovanja na Voždovcu, kuće su zastupljenije nego u drugim opštinama užeg gradskog jezgra, uglavnom zbog činjenice da Voždovac obuhvata i prigradska naselja i podavalaska sela. Ipak, kuća na prodaju ima i u samom centralnom delu opštine. Na Dušanovcu, u naselju Braće Jerković i oko Kumodraške ulice još uvek ima porodičnih kuća sa dvorištem. To su obično prizemne kuce srednje kvadrature i poslednjih decenija sve se češće prodaju investitorima radi izgradnje zgrada. Kuće na prodaju u ovim naseljima takođe mogu da ponude lepo i tiho okruženje koje je u blizini glavnih gradskih saobraćajnica. U nekim delovima Voždovca u ponudi su takođe dvospratne porodične kuće sa po dva stana na spratu koje su bile popularne 80-ih godina i koje su građene planski. Uglavnom, prodaja nekretnina na Voždovcu je postala dosta živa a sama opština postaje sve popularnija.
 
U poslednjih par godina, zahvaljujući poboljšanju infrastrukture naselja, znatno je poboljšan i rekonstruisan izgled ulica unutar ove opštine, poboljšana je funkcija vodovodne mreže i izgrađena su brojna decija igrališta i sportski tereni, što je sve ukupno uticalo na  poboljšanje izgleda opštine. 
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Voždovac, Voždovac, Generala Anrija

1.200.000
Na "Voždovačkom Dedinju" se nalazi ova odlično koncipirana kuća. Nalazi se na 4 ara placa. Organizovana je tako da se može koristiti...
Detaljnije
Sprat0 / 2
Površina400 m²
Br.soba5+
VrstaKuća
1 Kuća - Beograd, Voždovac

Beograd - Prodaja

Voždovac, Voždovac, Bulevar Oslobođenja

1.900.000
Ova izuzetna kuća nalazi se u rezidencijalnom delu opštine Voždovac. Sastoji se od četiri nivoa. U suterenu se nalaze: tehničke prostorije,...
Detaljnije
Sprat-1 / 2
Površina1041 m²
Br.soba5+
VrstaKuća
2 Kuća - Beograd, Voždovac