011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Stan x
Lokacija: Voždovac x

Suzite Vašu pretragu

Stanovi Voždovac za prodaju

Na mestu gde se danas nalazi jedna od 17 opština grada Beograda, opština Voždovac, vožd Ðorđe Petrović, poznat kao Karađorđe, podigao je 1806. godine ustanak kojim je Beograd prvi put oslobođen od okupacije Turaka. Tadašnje vlasti su odlučile da u čast vožda i ustanka koji je podigao, ova opština bude imenovana Voždovo predgrađe, da bi naziv kasnije bio promenjen u Voždovac, što je ostalo aktuelno sve do danas.

Voždovac se prostire na površini od oko 15.000 hektara, od kojih 2.437 hektara zauzimaju šume. Ova opština se graniči sa opštinama Vračar, Zvezdara, Savski venac, Rakovica, Barajevo, Grocka i Sopot. Prema poslednjem popisu stanovništva Voždovac ima oko 167.000 stanovnika.
 
Prvobitno, u trenutku formiranja ove opštine, Voždovac su činila naselja Lekino brdo i Dušanovac, da bi se kasnije formirala i nova naselja kao što su Konjarnik, Medakovic, Kumodraž, naselja Šumice i Banjica i naselje Braće Jerković.
 
Naselja na Voždovcu su veoma različita po strukturi i arhitekturi. Neka naselja, građena uglavnom 60-ih i 70-ih godina dvadesetog veka čine sveobuhvatne stambene celine koncentrisane oko administrativnih i trgovinskih centara. Sa druge strane, novoizgrađene zgrade uglavnom građene na lokacijama porodičnih kuca u naseljima kao što su Dušanovac, Braće Jerković i druga, koriste infrastrukturu starih naselja i nude stanove na prodaju pod povoljnijim cenama. Novogradnje ima i u prigradskim naseljima kao što je Kumodraž koje se poslednjih godina dosta raširilo zahvaljujući prostranom terenu za gradnju i gde se trenutno gradi najveći stambeni kompleks u Beogradu sa stanovima koji se prodaju pod posebnim uslovima. Stanovi u novogradnji koji se poslednjih godina prodaju su, opšte gledano, projektovani tako da uštede prostor, predsoblja i ostave su manje površine a dnevne sobe i trpezarije spojene su u jedinstveni prostor. Stanovi na prodaju na Voždovcu se često mogu naći u novogradnjama i prodaja tih stanova se i dalje obavlja solidnim intenzitetom. Stanovi u starim zgradama u centralnim delovima Voždovca se prodaju po nešto višim cenama, ali s obzirom na činjenicu da su oni cesto u lošijem stanju i da je potrebno uložiti dodatna sredstva u renoviranje, moguće je postići i povoljniju cenu nekretnine. Na Voždovcu su na ceni stanovi u mirnim i tihim krajevima koji su blizu centralnih saobracajnića kao što su Vojvode Stepe, Lekino brdo, itd.
 
Na teritoriji Voždovca se nalazi 25 decijih vrtića, 18 osnovnih i osam srednjih škola, jedna viša škola i šest fakulteta. Pored fakulteta Beogradskog univerziteta, na opštini Voždovac se nalazi i privatni Univerzitet Singidunum sa osam fakulteta. Zdravstvena ustanova na Voždovcu je Dom zdravlja koji ima 33 medicinske jedinice širom opštine. Zelene pijace se nalaze u naseljima Banjica, Braće Jerković, na Dušanovcu i u ulici Jove Ilića. Na Voždovcu ima dosta parkova i šuma od kojih su najznačajnije šuma na Banjici sa izuzetnim primercima biljnih vrsta i Avalska šuma sa čuvenim izletištem. Voždovčani i građani celog Beograda se mogu baviti sportom profesionalno ili rekreativno ili samo uživati u slobodnom vremenu u dva sportska centra, „Banjica“ i „Šumice“.
 
U poslednjih nekoliko godina, posebna pažnja na opštini Voždovac je posvećena poboljšanju infrastrukture, pa su izgrađeni sportski tereni i igrališta za decu, rekonstruisane su vodovodne mreže i ulice, u okviru čega su i završeni kompletni radovi na izgradnji i rekonstrukciji ulice Vojvode Stepe, jedne od najvažnijih i najpoznatijih ulica u opštini Voždovac.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Voždovac, Medaković I, Ignjata Joba

49.900
Stan je svetao i sunčan, dobro pozicioniran. U neposrednoj blizini škole, vrtića, supermarketa i mnogobrojnih linija gradskog prevoza....
Detaljnije
Sprat1 / 4
Površina54 m²
Br.soba2.5
VrstaStan
1 Stan - Beograd, Voždovac

Beograd - Prodaja

Voždovac, Šumice, Strumička

163.000
Izuzetan stan u novoj zgradi. Od prostorija ima: predsoblje, dnevno trepzarijski deo, kuhinju, dve spavaće sobe, dva kupatila i lođu. Jugoistočno...
Detaljnije
Sprat3 / 6
Površina69 m²
Br.soba3.0
VrstaStan
2 Stan - Beograd, Voždovac