011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Kuća x
Lokacija: Savski venac x

Kuće Savski venac za prodaju

Naziv Savskog venca potiče od činjenice da je ova opština smeštena uz obalu reke Save u obliku venca. Na ušću Topčiderske reke u Savu, na Topčiderskom brdu i padinama tog brda, ova opština prema svom geografskom položaju ima status jedne od centralnih gradskih opština. Njena najsevernija tačka nalazi se na samoj sredini Brankovog mosta, dok je u Borskoj ulici, južno od Banjičkog groblja, smeštena najjužnija tačka ove opštine. Savski venac se graniči sa opštinama Stari grad, Vračar, Voždovac, Rakovica, Čukarica i preko reke Novi Beograd.

Nekretnine na Savskom vencu su veoma raznolike strukture. Kuće na prodaju se mogu naći u centru ali i na Senjaku i Dedinju gde se nalaze neke od najluksuznijih nekretnina u Beogradu. Na ove dve atraktivne lokacije kuće su obicno nove ili renovirane, izrađene od kvalitetnih materijala, velike i prostrane, sa nekoliko soba, kupatila i pomoćnih prostorija, garažom i najčešće velikim i lepo uradenim dvorištem. Ipak, i oni koji vole stariji stil gradnje mogu naći stare predratne nekretnine lepe arhitekture, iako je sve češća tendencija da se te kuće zbog atraktivnosti lokacije prodaju investitorima koji grade luksuzne stanove na prodaju. Senjak i Dedinje su na ceni zbog mirnog kraja koji je ušuškan i okružen zelenilom, a ipak nedaleko od glavnih gradskih saobraćanica. Kuće u centru Beograda, tj. u centru Savskog venca su ne retko pretvorene u poslovni prostor koji obično iznajmljuju velike firme ili strane organizacije.

Savski venac, prema podacima koji su rezultat popisa stanovništva broji 44.500 stanovnika, ali zahvaljujući činjenici da je ova opština veoma značajan saobraćajni, turistički i poslovni centar grada procenjuje se da dvostruko više stanovnika u njemu radi.

Na Savskom vencu se nalazi većina sudova i institucija državne uprave u Beogradu, zatim Urgentni centar i Klinički centar Srbije sa 23 klinike i 11 medicinskih centara. Na ovoj opštini su i tri velika porodilišta, Višegradska, Narodni front i Dragiše Mišovića, i zato je većina Beogradana rođena upravo na Savskom vencu. Ustanove predškolskog i školskog sistema na Savskom vencu imaju 11 vrtića, 6 osnovnih škola i 6 posebnih osnovnih škola, kao i 11 srednih škola od kojih su najuglednije Filološka, Četvrta gimnazija i Škola za dizajn. Na Savskom vencu su Vojna i policijska akademija i Viša politehnička škola, a od fakulteta Medicinski, Stomatološki, Veterinarski, Ekonomski i Fakultet muzičke umetnosti.

O tome koliki značaj ova opština ima u turističkom i saobraćajnom, pa time i poslovnom smislu govori i podatak da sve najvažnije saobraćajnice prolaze i nalaze se upravo u njoj. To su Nemanjina ulica koja spaja Železničku stanicu sa Slavijom, ulica Kneza Miloša koja predstavlja vezu izmedu centra grada i naselja Banjica, Banovo Brdo i Topčider, zatim Autokomanda koja povezuje opštinu sa Konjarnikom, naseljima Vračar, Dedinje, Slavija i Banjica, ali i povezuje grad sa Ibarskom magistralom i predstavlja ulaz i izlaz na autoput. Pored toga, upravo na teritoriji opštine Savski Venac se nalazi veliki broj restorana i kafića i čak devet hotela i tri hostela, što zajedno utiče na to da ova opština nesumnjivo ima veliki turistički znacaj i postiže najviši stepen razvoja među beogradskim opštinama.

 

Detaljnije

Beograd - Prodaja

Savski venac, Beli dvor - RTV Pink, Diane Budisavljević

420.000
U delu Dedinja kod Belog dvora, nalazi se ova kuća u nizu. Sastoji se iz nekoliko nivoa. U suterenu su zatvorena garaža za dva automobila,...
Detaljnije
Sprat0 / 2
Površina280 m²
Br.soba5.0
VrstaKuća
1 Kuća - Beograd, Savski venac

Beograd - Prodaja

Savski venac, Dedinje, Mačkov kamen

1.300.000
Kada se otvore vrata ovog doma nailazite na prostor sređen sa velikom pažnjom i ljubavlju. Spoj modernog, klasičnog, prefinjenog i urbanog...
Detaljnije
Sprat-1 / 2
Površina450 m²
Br.soba5+
VrstaKuća
2 Kuća - Beograd, Savski venac