011 334 9395 | 063 8425 465

Stanovi Savski venac za prodaju

Opština Savski Venac je jedna od opština koje prema svom geografskom položaju imaju status centralnih opština grada Beograda. U ovoj opštini živi 44.500 stanovnika ali postoji podatak da dvostruko više stanovnika Beograda u ovoj opštini radi. Zato je Savski Venac opština od izuzetnog značaja u saobraćajnom, poslovnom i turističkom smislu. Ujedno, to je jedna od najstarijih opština koje su formirane i registrovane na teritoriji grada Beograda.
 
Opština Savski venac prostire se na Topčiderskom brdu i njegovim padinama, na ušću Topčiderske reke u Savu i upravo otuda potiče njen naziv jer je u obliku venca smeštena uz obalu reke Save. Najsevernija tačka Savskog venca nalazi se na sredini Brankovog mosta, a najjužnija tačka ove opštine u Borskoj ulici, južno od Banjičkog groblja. Savski venac se graniči sa opštinama Stari grad, Vračar, Voždovac, Rakovica, Čukarica i preko reke Novi Beograd.
 
Stambene zgrade na Savskom vencu pripadaju različitim arhitektonskim stilovima. Na prodaju se nude stanovi različitih struktura, kvadratura i u različitom stanju, od starih kojima je potrebno kompletno renoviranje do novih luksuznih u novogradnji.  Na ovoj opštini se mogu pronaći i stanovi u  centralnim delovima grada koji se često traže i čija prodaja se po adekvatnoj ceni može očekivati u relativno kratkom roku. Funkcija ovih stanova u centru se lako menja i oni često postanu poslovni prostor. Stanovi pretvoreni u poslovni prostor su često u ponudi i za izdavanje. Pored toga, na Savskom vencu su neki od najlepših delova grada, Senjak i Dedinje, lepi i mirni krajevi okruženi zelenilom a sasvim blizu glavnih gradskih saobraćajnica. Stanovi na prodaju na Senjaku i Dedinju su najčešće luksuzni sa velikim prostorijama, poseduju po nekoliko soba i obavezno imaju garaže ili parking mesta u prizemlju. Stanovi su najčešće građeni od najkvalitetnijih materijala i imaju sve pogodnosti za miran, komforan i ugodan život.
 
Na teritoriji Savskog venca se nalaze najvažnije saobraćajnice Beograda, to su Nemanjina ulica, koja predstavlja vezu od Železnicke stanice do Slavije, zatim ulica Kneza Miloša, koja centar grada spaja sa Banjicom, Banovim Brdom, Topčiderom. Tu je i Bulevar Vojvode Mišica i Autokomanda koja predstavlja glavnu saobraćajnicu Savskog venca, ona povezuje centar grada sa naseljima Konjarnik, Vračar, Slavija, Dedinje i Banjica, ali i omogućava ulaz i izlaz sa auto puta i povezuje grad sa Ibarskom magistralom.
 
Na Savskom vencu se nalazi većina državnih institucija i sudova u Beogradu, kao i Urgentni centar i Klinicki centar Srbije sa 23 klinike i 11 medicinskih centara. Na ovoj opštini su i tri velika porodilišta tako da je većina Beograđana rođena na Savskom vencu. Najmlađima je na raspolaganju 11 vrtića, 6 osnovnih škola, 6 posebnih osnovnih škola i 11 srednjih škola od kojih su najuglednije Filološka, Četvrta gimnazija i Škola za dizajn. Na Savskom vencu su Medicinski, Stomatološki, Veterinarski, Ekonomski i Fakultet muzičke umetnosti, kao i Vojna i policijska akademija i Viša politehnička škola.
 
Svi koji doputuju u Beograd ili odavde započinju svoj put, ne mogu da zaobiđu opštinu Savski venac. U njoj se nalazi čak devet hotela i tri hostela, mnogo kafića i restorana sa vrhunskom kvalitetnom uslugom, što daje poseban značaj u razvoju turizma i ugostiteljstva na teritoriji ove opštine, ali i čitavog grada.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Savski venac, Savamala, Beograd na vodi

244.888
Detaljnije
Sprat23 / 23
Površina79 m²
Br.soba3.0
VrstaStan
1 Stan - Beograd, Savski venac

Beograd - Prodaja

Savski venac, Savamala, Hercegovačka

370.000
Stan se nalazi u najpoznatijem beogradskom komplaksu "Beograd na vodi" u zgradi Residence. Sastoji se od: predsoblja, kuhinje sa trpezarijom,...
Detaljnije
Sprat3 / 20
Površina90 m²
Br.soba3.0
VrstaStan
2 Stan - Beograd, Savski venac

Beograd - Prodaja

Savski venac, Dedinje, Vajara Đoke Jovanovića

950.000
U jednom od najlepših delova Dedinja okružen zelenilom, se nalazi ovaj stan vrhunskog kvaliteta. Prvi nivo stana se sastoji od: ulaznog...
Detaljnije
Sprat0.5 / 2
Površina272 m²
Br.soba5.0
VrstaStan
3 Stan - Beograd, Savski venac