011 334 9395 | 063 8425 465

Vaša pretraga

Vrsta nekretnine: Kuća x
Lokacija: Palilula x

Suzite Vašu pretragu

Kuće Palilula za prodaju

Opština Palilula je podeljena na tri kompleksne celine, gradsku, prigradsku i seosku kompleksnu celinu. Gradski deo ove opštine obuhvata gotovo sam centralni deo grada Beograda i to Palilulu centar, Botaničku baštu, Tašmajdan, Profesorsku koloniju, i nešto udaljenije Ćalije i Karaburmu. Prigradski i seoski delovi Palilule razlikuju ovu opštinu po izgledu od drugih gradskih opština i njih čine manje katastarski odvojene opštine: Palilula, Slanci, Veliko Selo, Višnjica, Borča, Krnjača, Besni Fok, Ovča, Kovilovo, Komareva, Lepušnica i Humka.
 
Prema podacima koji su dostupni sa popisa stanovništva, Palilula broji 155.902 stanovnika, i zauzima površinu od 44.661 hektara. Taj podatak doprinosi činjenici da se Palilula ubraja u jednu od najvećih opština na teritoriji grada Beograda.
 
Ova opština se prostire na levoj i desnoj obali Dunava, koje su međusobno spojene Pančevačkim mostom. Sa leve strane obale, Palilula obuhvata niz prigradskih i seoskih naselja: Padinska Skela, Kovilovo, Ovča, Crvenka, Borča, zatim naselja Krnjača, Dunavac, Vrbovski, Besni Fok, Glogonjski Rit, Jabučki Rit, Preliv i Tovilište. Sa desne obale reke, Palilulu od drugih gradskih opština odvajaju ulice Vojvode Dobrnjca, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova ulica, ulice Mije Kovačevića i Dragoslava Srejovića.
 
Palilula se sa spoljne strane grada, graniči sa opštinama Stara Pazova, Pančevo, Opovo i Zrenjanin, a sa unutrašnje strane grada, graniči se sa sledećem opštinama grada Beograda: Zemun, Stari grad, Vračar, Zvezdara i Grocka.
 
Palilula je jedna od opština koje imaju veliki broj kuća u ponudi nekretnina. Neke od najlepših kuća u Beogradu se nalaze u elitnoj stambenoj četvrti poznatoj po imenu Profesorska kolonija u kojoj su tridesetih godina 20-og veka živeli profesori Beogradskog univerziteta, po čemu je naselje i dobilo ime. Profesorska kolonija je jedinstvena kulturno-istorijska celina sa komfornim porodičnim kućama među kojima se mogu naći zaista prelepa arhitektonska zdanja.
 
Sem ovog naselja, na Paliluli se kuće mogu naći u novim savremenim naseljima, na primer u Višnjičkoj banji i Višnjici. To su lepe porodične kuće od crvene cigle građene u nizu, sa velikim dnevnim sobama, spavaćim sobama na spratu, garažama, i prelepim pogledom. S druge strane, u naseljima kao što su Ovča, Borča, Krnjača i Kotež sa leve strane Dunava, i Višnjica i Slanci sa desne strane Dunava građene su porodične kuće koje se mogu kupiti po povoljnijim cenama.
 
S obzirom da je Palilula uglavnom sastavljena od standardnih stambenih celina, na ovoj opštini ima dosta zelenih površina. Na njoj se nalazi nedavno rekonstruisani jedan od najlepših beogradskih parkova Tašmajdanski park, u čijoj blizini su smešteni  neki od najlepših i arhitektonski najvrednijih objekata u gradu: zgrada Glavne pošte u Takovskoj, Crkva Svetog Marka, Univerzitetska biblioteka i Arhiv Srbije. Palilula ima i kvalitetnu ponudu sportskih objekata, tako da svaki dan u godini možete posetiti Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan“, Halu „Pionir“, Omladinski stadion i elitni BG Sportski centar Kovilovo. Pored ovih izuzetnih objekata, građani Beograda na Paliluli mogu uživati i na Adi Huji pored Dunava, u čijem se jednom delu nalaze uređeni kej i osvetljena pešačka staza.
 
Na Paliluli se nalaze tri zelene pijace koje se snabdevaju voćem i povrćem iz naselja koja se nalaze na ovoj opštini, iz Slanaca i Višnjice. Za kupovinu su građanima dostupni uvek popularni Bulevar i TC „Zira“. Na Paliluli se nalazi 34 vrtića, 15 osnovnih škola i 6 srednjih škola, od kojih je jedna gimnazija, Peta beogradska gimnazija. Od ustanova visokog obrazovanja, na Paliluli se nalazi tri više škole i osam, uglavnom tehničkih fakulteta. Zdravstvena ustanova na Paliluli je Dom zdravlja „Dr Milutin Ivković“ u Knez Danilovoj ulici koji ima zdravstvene stanice u svim naseljima na opštini.
 
I, neophodna informacija za sve kupce i prodavce nekretnina je da se na ovoj opštini nalazi i Služba za katastar nepokretnosti.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Palilula, Krnjača, Pančevački put

135.000
Kuća se nalazi na lepom i mirnom mestu, nadomak glavne saobraćajnice (Pančevački put). Uz kuću kupujete i 18.3 ari prelepo uređenog...
Detaljnije
Sprat0 / 1
Površina165 m²
Br.soba4.0
VrstaKuća
1 Kuća - Beograd, Palilula