011 334 9395 | 063 8425 465

Stanovi Novi Beograd za prodaju

Na levoj obali reke Save, 1948. godine, tri godine nakon Drugog svetskog rata, postavljen je kamen temeljac i započeta izgradnja novog naselja na mestu gde se nalazila močvara. Močvarno zemljište je nasipano peskom iz Save i Dunava kako bi se teren za gradnju stambenih objekata izdigao iznad plavnih rečnih i podzemnih voda. Zgrade su nicale jedna za drugom, a četiri godine kasnije osnovana je opština Novi Beograd koja danas, nakon brojnih promena i izgradnje novih objekata, ima izgled modernog i urbanog naselja.

 
Novi Beograd je visokourbana opština sa više od 200 solitera i 600 velikih stambenih objekata, koja ukupno ima oko 91.000 stanova površine blizu 5 miliona m2 od čega je 90% sa centralnim ili etažnim grejanjem. Prosečna kvadratura stanova na Novom Beogradu je 67m2.  Naselja u ovoj opštini su veoma slična po strukturi i arhitekturi i prostiru se celim zapadnim i jugo-zapadnim delom Beograda a koncentrisana su oko administrativnih i trgovinskih centara. Stanovi u stambenim zgradama čine većinu životnog prostora današnjih stanovnika Novog Beograda, i predstavljaju osnovni stil stanovanja. Novi Beograd čine sledece podlokacije: Opština, Fontana, Novi Merkator, Sava centar, Ušce, Arena, Delta City, Stari Merkator, Hotel Jugoslavija, Paviljoni, Geneks, Airport City, Blokovi, Bežanijska kosa, Studenski grad, Ada Međica, Bežanija blokovi, Ledine, Savski nasip, Stara Bežanija, Staro sajmište i Univerzitetsko selo. Iako je dugo smatran najvećom spavaonicom u Srbiji, Novi Beograd je danas izrastao u pravi metropolis koji prati moderne tendencije u urbanizmu. Ovaj „grad u gradu” predstavlja duh savremene arhitekture sa širokim bulevarima i najdužim i najlepšim šetalištima pored reke. Stanovi na prodaju na Novom Beogradu su uglavnom tipski, ali se razlikuju od bloka do bloka. Zastupljene su sve veličine, strukture i kvadrature stanova, koji se razlikuju kako po kvalitetu gradnje tako i po sređenosti i održavanju.
 
Novi Beograd ima 33 predškolske ustanove, 19 osnovnih škola, 6 srednjih (dve gimnazije, grafička, tehnička, turistička i politehnička škola), dve više škole, tri fakulteta i najveći Univerzitetski grad na Balkanu. Od svih 17 opština koje se nalaze na teritoriji grada Beograda, Novi Beograd ima najviše zelenih površina koje čine cak 3.5 km2. Ove zelene površine su uređene i prilagodene ukupnom modernom izgledu naselja, a najveći parkovi su oko Ušca gde je relativno skoro izgrađen i najveci šoping centar u Srbiji, Ušce shopping centar. Neke od najpoznatijih građevina i objekata na Novom Beogradu su Sava Centar, Geneksove kule, Hala sportova, Beogradska arena i hoteli sa 5 zvezdica kao što su Kontinental i Hajat. Trenutno najveći novoizgradeni stambeni kompleks na Novom Beogradu je naselje Belvil.
 
Novi Beograd se danas prostire na površini od 4.096 hektara i prema poslednjem popisu stanovništva ima 226.832 stanovnika. Što se tiče geografskog položaja, Novi Beograd se nalazi na severozapadnoj poziciji u odnosu na stari deo grada. Graniči se sa opštinama Zemun i Surčin, i preko reke opštinama Stari grad, Savski venac i Čukarica. U poređenju sa starim delom grada, Novi Beograd se razlikuje po tome što je najveći deo terena na kome se nalazi ravan i s obzirom na takvu topografiju i činjenicu da na Novom Beogradu postoji dosta visokih zgrada, mnogi stanovi na ovoj opštini imaju veoma lep pogled. Novi Beograd je sa starim delom grada spojen sa ukupno šest mostova, Starim savskim mostom, Brankovim mostom, Gazelom, Starim i Novim železničkim mostom, a od skoro i Mostom preko Ade. Od značajnijih puteva koji prolaze kroz opštinu treba pomenuti da autoput E-75 prolazi baš kroz srce Novog Beograda.
Detaljnije

Beograd - Prodaja

Novi Beograd, Stari Merkator, Palmira Toljatija

107.000
Dvoiposoban stan u neposrednoj blizini starog Merkatora i doma zdravlja, odlično pozicioniran. Stan je na petom spratu u zgradi bez lifta,...
Detaljnije
Sprat5 / 6
Površina58 m²
Br.soba2.5
VrstaStan
1 Stan - Beograd, Novi Beograd

Beograd - Prodaja

Novi Beograd, Blokovi - Sava, Jurija Gagarina

115.000
Odlično pozicioniran trosoban stan, sa prelepim pogledom. Zgrada i ulaz u perfektnom stanju. Od prostorija ima: predsoblje, kuhinju, trpezariju,...
Detaljnije
Sprat12 / 13
Površina81 m²
Br.soba3.0
VrstaStan
2 Stan - Beograd, Novi Beograd